26 March 2011

Brain Games

Brain Games

1. Pick the odd one out from the following figures:
Pick the odd one out from the following figures:Answer : C
Reason : In all the squares, the number of horizontal lines is equal to the vertical lines, except figure (C).

2. Pick the odd one out from the following figures:
Pick the odd one out from the following figures:

Answer : b
Reason : In the fig. b, the interior polygon has the number of sides greater than the exterior polygon. Whereas in rest of the figures, it�s the other way round.


3. Pick out the odd ones from the following set of figures:
Pick out the odd ones from the following set of figures:

Answer : b
Reason : a, c and d has the mirror image on the left hand side and the correct digit on the right hand side. Whereas in fig. b, it vice versa.

4. Indentify the tower which is out of sequence in the following figure:
Indentify the tower which is out of sequence in the following figure:

Answer : Tower (ii)
Reason : The towers have their tops with inverted alphabets in reverse order. Tower (i) has inverted Y; tower (iii) has inverted W; Tower (iv) has inverted V and tower (v) has inverted U. If 2 more lines are added the top of tower (ii), it will become X, thus completing the sequence.
5. I am a criminal. Remove my first letter, and I will embrace you. Who am I among the following?
a. thief
b. robber
c. crook
d. boa
e. thug
f. delinquent

Answer : e. thug
Reason : Remove “t” from “thug” and it will become “hug” which means to embrace.
6. Identify the number in the question mark?
Identify the number in the question mark?

Answer : 24
Reason : Starting from right side, add the first two numbers together and subtract 3 to give the next number along.

7. Which number replaces the question mark?
Which number replaces the question mark?

Answer : 37
Reason : Moving down the diagram, double each number and subtract 5 to give the next number.

8. Identify the number in the question mark?
Identify the number in the question mark?

Answer : 4
Reason : Reading each pair of numbers as 2 digit values, the sum of the 4 numbers is given in the top space in the diagram.

14 March 2011

KLU symposium from March 18

The 2 {+n} {+d} national student symposium of the Computer Society of India (CSI) will be held at the KL University, Vaddeswaram, on March 18 and 19. The CSI Koneru Lakshmaiah University Student Branch and the campus chapter of CSI KL University are jointly organising the event in association with the Knowledge Management Society (KMS) India.
It is open to all engineering, MCA and MBA students. The main events are paper presentation, poster presentation, sparkling ideas, project presentation, robotics and spot events like ethical hacking, debugging, programming, quiz and gaming. Students can participate in any number of events and soft copies can be sent to: csi-klefsbc@kluniversity.in. Plagiarism is strictly prohibited.
For more details, contact student coordinators - V.T. Sai Jagadish on 9908072466 and Jiwan Pokharel on 8125665462.


Source: The Hindu dated 14th March 2011.

11 March 2011

University College of Technology,Osmania University presents CATALYSIS-11 ----EFFERVESCENCE UNLEASHED

University College of Technology,Osmania University presents
CATALYSIS-11 ----EFFERVESCENCE UNLEASHED
MARCH 24-26
AND THERE WE WENT STRIVING EACH DAY,
DURING SUNSHINE WE MADE HAY,
HERE WE PRESENT YOU WITH OUR FEST,
COME AND PARTICIPATE WITH ZEST.

"CATALYSIS" AS THE NAME SUGGESTS ENHANCES THE TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS AS THE GREATEST MINDS IN INDIA COME TOGETHER FROM VARIOUS TECHNOLOGICAL COMMUNITIES TO SHARE THEIR IDEAS FOR A BETTER TOMORROW. THE STRENGTH AND THEME OF THE FEST HAS BEEN ENHANCED EACH YEAR AND NEW INITIATIVES LAUNCHED TO STRENGTHEN THE MOTIVE OF THE EVENT. THE MUCH AWAITED CATALYSIS IS BACK WITH A BANG. WE STUDENTS OF UNIVERSITY COLLEGE OF TECHNOLOGY, OSMANIA UNIVERSITY PRESENT YOU CATALYSIS-11, EFFERVESCENCE UNLEASHED. THE REJUVENATED CATALYSIS-11 COMES WITH A NUMBER OF NEW EVENTS VIZ. INDUSTRY DEFINED PROBLEM, BEST FROM WASTE, MATHEMATICAL MODELING, MOBILE RECHARGE, SHORT MOVIE MAKING,PHOTOGRAPHY,LAN GAMING AND LOTS AND LOTS MORE…… . WE WISH YOUR PRESENCE AT CATALYSIS-11 AS IT ISN’T GOING TO BE JUST A COLLEGE FEST CAUSE IT WILL BE AN EXPERIENCE OF LIFE TIME.


for more details visit

5 March 2011

Ten Things God won't ask


Ten Things God won't ask


1 ...God won't ask what kind of car you drove; He'll ask how many people you drove who didn't have transportation.

2...God won't ask the square footage of your house,He'll ask how many people you welcomed into your home.

3...God won't ask about the clothes you had in your closet, He'll ask how many you helped to clothe.

4...God won't ask what your highest salary was,He'll ask if you compromised your character to obtain it.

5...God won't ask what your job title was,He'll ask if you performed your job to the best of your ability.

6...God won't ask how many friends you had,He'll ask how many people to whom you were a friend.

7... God won't ask in what neighborhood you lived,He'll ask how you treated your neighbors.

8...God won't ask about the color of your skin,He'll ask about the content of your character.

9... God won't ask why it took you so long to seek Salvation,He'll lovingly take you to your mansion in heaven, and not to the gates of Hell.

10...God won't ask how many people you forwarded this to,He'll ask if you were ashamed to pass it on to your friends.



Read Carefully Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God.
Every moment, thank God.



Source
Wisdom-Pearl  website Global source of Happiness.

Beautiful Flower

Beautiful Flower

Have a Wonderful Weekend

12 February 2011

Video Lectures from IITs and IISc

Ministry of Human Resource Development, Govt. of India
recently announced as part of NPTEL video lectures and web lectures in collaboration with IITs and IISc. in various branches like Basic courses, Mechanical Engineering, Civil Engineering, Electrical Engineering, EEE, Ocean Engineering, Mining, Metallurgy and Biotechnology.

The following website take you to that sites
http://nptel.iitm.ac.in/
http://nptel.iitm.ac.in/
www.youtube.com/iit
www.btechguru.com
www.classle.net


Enjoy watching the lectures

4 February 2011

Brain Games


1. Identify the number in the question mark
Identify the number in the question mark


Answer : 9
Reason : In each square, the sum is equal to 22.


2. Complete the sequence in the following polygonal series
Complete the sequence in the following polygonal series

Answer : 26
Reason : This is a series of composite numbers.


3. Identify the missing number in the following triangle series
Identify the missing number in the following triangle series

Answer : 9
Reason : The number in the center of the triangle is equal to the difference between the top number and the sum of the two numbers below.

4.Which number replaces the question mark
Which number replaces the question mark

Answer : 2
Reason : Going through the columns, the sum of all the numbers in the column is equal to 14.

5. Identify the number in the question mark
Identify the number in the question mark

Answer : 9
Reason : In each square, the sum is equal to 22.
6. Which alphabet replaces the question mark
Which alphabet replaces the question mark

Answer : M
Reason : Doing through row, add together the numerical values of the left and right hand letters to give the numerical value of the center letter.
7. Identify the missing alphabet in the following series
Identify the missing alphabet in the following series


Answer : O
Reason : Alphabet in the each circle is the following even number progression, 2, 4, 6 & 8.
8. Identify the missing letter in the given sequence
Identify the missing letter in the given sequence

Answer : N
Reason : The alphabetical value of the letters in the left hand column follows through the sequence of Prime Numbers, with the letters in the right hand column representing the corresponding reverse alphabetical values.
9. Which letter replaces the question mark?
Which letter replaces the question mark?

Answer : K
Reason : In each row, the product of the left and right side number is equal to the sum of the numerical value of the corresponding alphabets.
Which alphabet replaces the question mark?
Which alphabet replaces the question mark?

Answer : G
Reason : Following lines of circles across all 3 diagrams, letters in the top line follow the alphabetic sequence, in steps of 4 letters at a time. Letters in the central line advance 5 letters, and in the bottom line, 6 letters.

Eye Care » Eye exercises

Eye Care » Eye exercises

Eye exercises are rotatory movements which keeps away from straining and tension. Such exercise will improve the blood supply to eye and make the vision more clear.

The following are the eye exercise tips for clear vision-

• Sit straight and breathe deeply, move your eyes up as far as possible and down as far as possible and relax your eyes by blinking several times and repeat this for four times.
• Position a dot on the wall and look straightly first and then move the eyeballs to the right corner and then to the left corner and blink several times. Repeat this for four times and then place your palms on the eyes and rest.
• In clockwise and anticlockwise direction rotate your eyes for proper blood supply and then blink several times, repeat it for five times each side and then close your eyes and take a deep breath.
                                
• Close your eyes as tight as possible and squeeze your eyes which help in muscle contraction, hold this for three times and then blink several times.
• Palming relaxes the eyes; it preserves the eyesight and relaxes the nervous system as well.
• Always wash your eyes with cold water before and after exercise.
• The exercise should be followed at least four times a week for a proper eye health.
• Always protect your eyes from hot sun and pollution by wearing sun glasses.
• Take a healthy diet which is rich in Vitamin A.
• Once in a month clean your eyes with few drops of anti bacterial drops.


Source: http://www.clinnovo.com/news/eye-care/eye-exercises/108

5 January 2011

Don't Miss Even A Single Word…

"This Is The Real Story"

Don't Miss Even A Single Word…

An Atheist Professor Of Philosophy Speaks To His Class On The Problem Science Has With God, The Almighty.

He Asks One Of His New Students To stand and.....
Prof : So you believe in God?
Student : Absolutely, sir.
Prof : Is God Good ?
Student : Sure.
Prof : Is God All-Powerful?
Student : Yes.
Prof : My Brother Died Of Cancer Even Though He Prayed To God To Heal Him.
Most Of Us Would Attempt To Help Others Who Are ill. But God Didn't. How is This God Good Then? Hmm?
( Student is silent. )
Prof: You Can't Answer, Can You?
Let's Start Again, Young Fella. Is God Good?
Student : Yes.
Prof : Is Shaitan Good ?
Student : No.
Prof : Where Does Shaitan Come From?
Student : From...God...
Prof: That's Right. Tell Me Son , is There Evil in This World ?
Student : Yes.
Prof : Evil is Everywhere , isn't it ? And God Did Make Everything. Correct ?
Student : Yes.
Prof : So Who Created Evil ?
( Student Does Not Answer. )
Prof : Is There Sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All These Terrible Things Exist in The World, Don't They?
Student : Yes, sir.
Prof : So, Who Created Them?
( Student Has No Answer. )

Prof : Science Says You Have 5 Senses You Use To identify And Observe The World Around You.
Tell Me, Son...Have You Ever Seen God?
Student : No, sir.
Prof : Tell Us if You Have Ever Heard Your God?
Student : No, sir.
Prof : Have You Ever Felt Your God,
Tasted Your God,
Smelt Your God ?
Have You Ever Had Any Sensory Perception Of God For That Matter?
Student : No, sir. I'm Afraid I Haven't.
Prof : Yet You Still Believe in Him ?
Student : Yes.
Prof : According To Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science Says Your GOD Doesn't Exist.
What Do You Say To That, Son ?


Student : Nothing. I Only Have My Faith.
Prof : Yes. Faith. And That is The Problem Science Has.
Student : Professor, is There Such A Thing As Heat ??????
Prof : Yes.
Student : And is There Such A Thing As Cold ??????
Prof : Yes.
Student : No sir. There isn't.
( The Lecture Theatre Becomes Very Quiet With This Turn Of Events. )
Student : -

Sir, You Can Have Lots Of Heat,
Even More Heat,
Super Heat,
Mega Heat,
White Heat,
A Little Heat
Or
No Heat.
But We Don't Have Anything Called Cold.
We Can Hit 458 Degrees Below Zero Which is No Heat, But We Can't Go Any Further After That.
There is No Such Thing As Cold .
Cold is Only A Word We Use To Describe The Absence Of Heat .We Cannot Measure Cold. Heat is Energy . Cold is Not The Opposite Of Heat,
sir, just The Absence Of It .

( There is Pin-Drop Silence in The Lecture Theatre. )

Student : What About Darkness, Professor ? Is There Such A Thing As Darkness ??????
Prof : Yes. What is Night if There isn't Darkness ?
Student : You're Wrong Again, Sir.
Darkness is The Absence Of Something.
You Can Have Low Light,
Normal Light,
Bright Light,
Flashing Light....
But if You Have No Light Constantly, You Have Nothing And it's Called Darkness, isn't it?
In Reality, Darkness isn't.
If it Were You Would Be Able To Make Darkness Darker, Wouldn't You ?
Prof : So What is The Point You Are Making, Young Man?
Student : Sir, My Point is Your Philosophical Premise is Flawed.
Prof : Flawed ? Can You Explain How?
Student : Sir, You Are Working On The Premise Of Duality.
You Argue There is Life And
Then There is Death,
A Good God And A Bad God.
You Are Viewing The Concept Of God As Something Finite,
Something We Can Measure.
Sir, Science Can't Even Explain A Thought.
It Uses Electricity And Magnetism,
But Has Never Seen, Much Less Fully Understood Either One.
To View Death As The Opposite Of Life is To Be ignorant Of The Fact That Death Cannot Exist As A Substantive Thing.
Death is Not The Opposite Of Life: Just The Absence Of it.
Now Tell Me, Professor.
Do You Teach Your Students That They Evolved From A Monkey?
Prof : If You Are Referring To The Natural Evolutionary Process, Yes, Of Course, I Do.
Student : Have You Ever Observed Evolution With Your Own Eyes, Sir ?
( The Professor Shakes His Head With A Smile, Beginning To Realize Where The Argument is Going. )
Student : Since No One Has Ever Observed The Process Of Evolution At Work And Cannot Even Prove That This Process is An On-Going Endeavor,
Are You Not Teaching Your Opinion, Sir?
Are You Not A Scientist But A Preacher?
(The Class is in Uproar.)
Student : Is There Anyone in The Class Who Has Ever Seen The Professor's Brain?
(The Class Breaks Out into Laughter.)
Student : Is There Anyone Here Who Has Ever Heard The Professor's Brain,

Felt it,
Touched Or Smelt it?
No One Appears To Have Done So.
So, According To The Established Rules Of Empirical,
stable,
Demonstrable Protocol,
Science Says That You Have No Brain,sir.
With All Due Respect, Sir,
How Do We Then Trust Your Lectures, sir ??
(The Room is Silent. The Professor Stares At The Student, His Face Unfathomable.)
Prof : I Guess You'll Have To Take Them On Faith, Son.
Student : That is it Sir...
The Link Between Man & God is FAITH .
That is All That Keeps Things Moving & Alive.


This is A True Story, And The Student Was None Other Than......... our beloved
APJ Abdul Kalam,
The Former President Of India ...


Video Lectures for Engineering subjects

Video Lectures for Engineering subjects

There are video lecturers avilable on subject wise as  Maths, Physics & Chemistry, Computer Science, EEE, Computer Networks, Signals and Systems, Business & Management, Economics, Mechanical Engg, Civil Engg, etc. on below mentioned blog.

http://freevideolectures.com/blog/


enjoy watching lectures.

sh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...